Om Følsomt Broderi

Jeg hedder Kris og siden slutning af 2022 har jeg frihåndsbroderet under navnet Følsomt Broderi.


Jeg startede med at brodere som Følsomt Broderi i 2022. Jeg stod et ret uroligt sted i mit liv. I en form for livskrise. Jeg havde mistet mit arbejde, jeg havde mistet min kæreste, jeg stod et sted ret alene, ret forvirret og lidt lost. Jeg var ramt af en stor ensomhed på det tidspunkt. Og jeg havde svært ved at være alene.


Jeg havde fået øjnene op for broderi gennem mit arbejde på en skole nogle måneder forinden, hvor jeg lærte mig selv korssting, som jeg kunne lære eleverne. Og så havde jeg egentlig lagt broderiet i skuffen igen, indtil jeg en sen efterårsaftenen fik lyst til at bruge mine hænder og få tankerne lidt på flugt. Og ret hurtigt gik jeg over til fristing og væk fra korssting, for jeg mister motivationen, hvis det skal være efter en bestemt opskrift. 


Med broderiet oplevede jeg at kunne være sammen med mig selv uden at mærke en længsel efter andre. Broderiet gav mig en ro med mig selv og det var en helt ny følelse. Og arbejdet med broderiet smeltede en del af ensomheden.


Broderi om længsler og håb

Teksterne er mine egne. Jeg er uddannet journalist og jeg har altid været glad for at skrive og det var naturligt, at jeg skulle brodere ord og tekster.

Mine tekster er personlige og de tager udgangspunkt i mit eget følelsesliv. De handler om mine håb, mine længsler og hvad jeg drømmer om. Om de personlige processer og erkendelser, som jeg har. De er broderet, når jeg er forelsket, når mit hjerte har været knust og når jeg har turde tro på kærligheden.


Og jeg deler dem på instagramkontoen Følsomt Broderi, hvor jeg oplever, at andre kan spejle sig i mine broderede værker. Når jeg deler mine broderier, så smelter det skam og ensomhed– både i mig selv og i andre. For mine følelser er ikke unikke, men når de broderes ned, er de med til at skabe et rum for følelser, som mange ofte længes efter.


Et fællesskabsprojekt

Følsomt Broderi er både et broderiprojekt og et poesiprojekt. Og så er det et fællesskabsprojekt.


I maj 2023 afholdt jeg min første broderiaften i Thiemers Magasin, og efterhånden har jeg haft over 300 deltagere til broderiaftener mange forskellige steder - fra SMK Fridays til Hvidovre Hovedbibliotek til Askov Højskole. Deltagere, der har lært at brodere og mærket, hvilken ro som håndarbejdet giver. Og jeg har givet dem et rum til at udtrykke sig kreativt i et følsomt rum. 


Du kan se mine broderier på Instagram og følge med i mit liv med broderi - eller læse om muligheden for at booke mig til workshops og samarbejde her.